Vaša grupa za meditaciju želi svetski mir, ali ne čini mi se da je to dovoljno velika grupa da bi uticala na svetske vođe.

Naša grupa za meditaciju se moli i meditira. Mi osećamo: ako će se svet promeniti, moraće prvo da se promeni u srcu. Molitva i meditacija dolaze iz srca, a ne iz uma. Um nam neće doneti mir. On mora da dobije mir sa nekog drugog mesta, a to mesto je srce.

Duša poseduje beskrajni mir. Srce ima mir u određenoj meri zato što dobija mir od duše. Ali, ako se redovno molimo i meditiramo, onda će naše srce biti stalno u skladu sa Bogom i nesumnjivo će steći obilje mira.

Srce je spremno i gori od želje da pruži mir umu, ali u ovom trenutku um ne prihvata ono što srce ima da ponudi. Ljudi koji su u umu samo pričaju o „miru“. Oni ne osećaju da je mir neophodan, dok oni koji žive u srcu, zato što se mole i meditiraju, zaista osećaju da je mir neophodan. Pomoću molitve i meditacije mi možemo da pojačamo i proširimo taj osećaj u našem srcu i da na kraju poruku mira dovedemo i do uma. Ja verujem da svi oni koji se mole i meditiraju pomažu ljudima koji iskreno žele mir u svetu.

Scroll to Top