Da li je istina da pomoću molitve i meditacije svako može da postane bolji sportista?

To je nesumnjivo tačno. To je kao da u nadvlačenju konopca imate još jednog prijatelja na svojoj strani. Ako se osoba sa druge strane ne moli i ne meditira, ona će biti potpuno sama, dok ćete vi imati na svojoj strani svog prijatelja molitvu i svog prijatelja meditaciju.

Zato se mnogi vrhunski atletičari mole i meditiraju. Baš prošle nedelje me je posetio veliki olimpijski šampion Karl Luis i meditirao sa mnom oko jedan sat. Mi smo prijatelji već nekoliko godina. Tokom prošlih olimpijskih igara u Los Anđelesu, on je došao i meditirao sa mnom u mojoj hotelskoj sobi, jer je osećao da mu je to potrebno. On zna da mu je njegov život molitve znatno pomogao. Molio se i meditirao sa mnom mnogo, mnogo puta.

Kada se molite i meditirate, vi uvećavate svoju unutrašnju snagu, unutrašnje sposobnosti. Ako se vaša sposobnost uvećava kada vodite život molitve i život meditacije, onda to treba da činite. To je kao da imate još dva dodatna prijatelja da vas inspirišu. Prijatelji mogu veoma da nam pomognu kada nam je to potrebno. U sportu su nam u velikoj meri potrebni prijatelji da nam priteknu u pomoć. Dakle, molitva i meditacija su dva sjajna prijatelja koja nam pomažu.

Scroll to Top