gorbacovBeskrajno se divim Vašem srcu ispunjenom ljubavlju i dubokoj mudrosti.

3. novembar 1992.
Pismo
 

Nadam se da će nova godina biti veoma uspešna za sve plemenite ideje i projekte koje Vi i Vaši mirovni Centri promovišete širom sveta.

24. decembar 1992.
Pismo
 

...Tokom ovih godina, Mirovne meditacije u Ujedinjenim nacijama koje ste Vi ustanovili postale su moćna sila... i dale su novu snagu pokretu za mir, za obnovu duhovnosti i opstanak čovečanstva.

17. mart 1994.
Pismo
 

Nema mnogo ljudi na ovom svetu koji su tako iskreno posvećeni idealima ljubavi prema bližnjima, miru i razumevanju i koji su tako nesebični u svojim delima...

Vaša dela su neprocenjiva, jer se ona ne mogu meriti nikakvim ekonomskim ni političkim merilima; ona su plemenita i leče ljudsku dušu.

27. mart 1995.
Pismo
 

...Nije slučajno što su Ujedinjene nacije u svom delovanju više pažnje posvetile duhovnom napretku ljudi, a Šri Činmoj igra ogromnu ulogu u tom plemenitom radu, kao vođa Centra za mirovne meditacije namenjenih čitavom svetu.

23. maj 1995.
Pismo
 

Prijatelju moj, Vi ste za Ujedinjene nacije otelovljenje posvećenosti njihovim plemenitim idelima...

18. april 2001.
Telefonski razgovor
 

Vaše obimne i značajne aktivnosti pomažu ljudima da žive bolji život u miru, prijateljstvu i ljubavi... Svi znaju za Vaš rad u Ujedinjenim nacijama i izuzetno ga cene. Zaista, Vi ste povezani sa čitavim svetom i Vi delujete da podstaknete mirovne napore i duhovni razvoj čovečanstva... Sve čemu ste se posvetili – slikarstvo, muzika, poezija, crteži – povezano je sa mirom, mirom među ljudima i mirom među narodima...

15. avgust 2001.
Pismo

 

 

Na slici: Mihail Gorbačov, Predsednik SSSR-a 1985-1991. dobitnik Nobelove nagrade za mir,
Raisa Maksimovna Gorbačova i Šri Činmoj


Sri Chinmoy

  • Sri Chinmoy
  • Sri Chinmoy
  • Sri Chinmoy
  • Sri Chinmoy

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 8